.

© COPYRIGHT PÅ HELA BLOGGEN!

Jag tillåter inget kopierande på denna blogg. Inte

måndag 30 augusti 2010

Några som vinkar xD

Heeej allihopa! Idag bad jag ett par (rätt många faktiskt) att vinka. Någar vinka :) Det är bara att vinka med 3, så blir det 4, så blir det 5 så blir det 6...... Och bla bla bla.... Här kommer 3 bilder:
(Klicka för större) Här kommer en till bild:
Så det var alla. Många som vinkar va? Många fans :) Och bloggen får bara nya fans HEEELLLAA tiden :) Tack till alla snälla pandor på bilderna som vinkade.
Idag hade vi lekdag på skolan. Vi lekte King, hade kull-lekar, lekte här sitter jag, och hoppade lång hopprep. Sen lånade jag 3 böcker på bibloteket. Min vän Charlotte, Fräs i snöstormen och Fräs och Esmeralda. Hade en skkkööööön dag idag xD Vi sees så länge!!



söndag 29 augusti 2010

Poland, England Spanien.....

Heej allihopa. Jag har fått en katt blogg. Klicka HÄR för att komma dit. Jag gjorde Pandor i England, Poland och i Spanien idag xP Här kommer tre bilder:
Polen :P
Spaninen :P
England xD



lördag 28 augusti 2010

Kattungarna Sofie, Tess och Oskar + jag och Emmy_10

Heej allihopa. Idag fick jag ett kattunge suuuug! Jag bara tänker på Smulan och Zingo just nu. Jag gjorde egna kattungar på Kitten Maker. Jag hittade också på tre egna raser till dom. Finsk Cornema, Norsk Main Skog, och Helig Ärlkatt :P Här kommer en bild på dom och lite info:
Namn: Sofie. Ålder: 6 månader. Ras: Finsk Cornema. Favvorit mat: Whiskas Junior "Tonfisk". Humör: är ofta aktiv och lekfull. Men sitter ibland i fammnen ändå.
Namn: Oskar. Ålder: 3 månader. Ras: Helig Ärlkatt. Favvomat: Färsk tonfisk. Humör: Är oftast lekfull och passar bäst som utekatt. älskar att klättra i träd och brukar komma ner igen.
Namn: Tess. Ålder: 5 månader. Ras: Norsk Main Skog. Favvo mat: Whiskas Junior Kalkon. Humör: Är väldigt gosig och sover oftast i samma säng som matte. Älskar snö och är väldigt lekfull.

Söta kattungar vaa? Vilken tyckte ni var sötast? Idag träffade jag Emmy. Här kommer en bild:
Snygg vaa? Vi sees!
¨


Smulan ♥

Heej allihopa, pratade med Emmy i telefon. Idag ska en Smulan vart inte så jäääätttteeelik. Det fanns inga oranga tassar, men dom hade Main Coon öron. Main Coon och Norsk skogskatt är väldigt lika på huvudformen, och våra katter är en blanding av dom. Main Skog brukar jag kalla dom i stället för en korsning. Här kommer en bild:
Snygg vaa? En Main Skog :P Kommer också skriva om Panfu idag. Började med ett kattinlägg. Vi sees så länge!!!



Max svarar på...... Emmy!

Heej. Idag bläddrade jag igenom några kommentarer för att se om Max och Ella hade svarat på någon av mina, men i stället hittade jag att Max hade svarat på Emmy_10!!! Emmy har alltid önskat det och hon har nog inte sett det här..... Så här får du Emmy!
Klicka för större!



fredag 27 augusti 2010

Prylmaskinen och nya levlar!

Heeej :D Idag har dom nya levlarna kommit!!! ;) Det kommer att bli jättekul. Jag är redan på level 41. Ett tips: Stå helt stilla i en stund, om man har stått stilla i 3-5 minuter så går man upp i level. En level per dag typ :P Jag kan göra en blom-smiley. Så här ser den ut:
Snygg vaa? Jag blev jätteglad när jag gick upp i level.:
(Prylmaskinen funkar idag. Man får en "Rare Drink Machine")
2 nya coola smileys, en blomma som man får på level 41 och en förlovnings som man får på 46.
Coolt vaa? Jag ÄLSKAR dom nya levlarna. Tänker på när det bara fanns 15 levlar :S Och när det bara fanns 40 :P Nu finns det ända till 50!!!! :D Hatade skolmaten idag. Vegetarisk lasange :C Jag var så hungerig så jag började gråta. Så jag fick sitta inne på matantens kontor och äta yoghurt och banan. Sen var alla sura på mig för att dom inte häller gillade maten. Och dom trodde att "jag" bara fick det för att jag hatade maten för mycket. Men det lösde sig. Nya levlar...... JIIIPPIIEEE!! Vi sees.



torsdag 26 augusti 2010

Kamarias senaste artikel: Mat för livet

Heej. Kamaria har gjort en ny artikel. Mat för livet! Och det stämmer. Egentligen ska alla barn och vuxna kunna få mat. Men tyvärr är dte inte så i vissa länder :( Här får man lära sig vad som är nyttigt. Vilken mat finns fett, protin och vitaminer i? Hur många procent vatten har du i kroppen? Här kommer artikeln:

Hej igen alla pandor!
Äntligen får jag skriva i bloggen igen! Och den här gången ska jag skriva om något som verkligen angår alla, nämligen mat. Mums! Det finns ju hur många sorters mat som helst och det kan vara svårt att veta vad som egentligen är bra för oss. Många vet nog att godis och sötsaker inte är nyttiga, men vad är egentligen nyttigt?! Det ska jag berätta för er!!!
Du kanske brukar äta paprika, lax, omelett, kyckling, päron eller rostade mackor. Eller något helt annat. Alla äter såklart olika matvaror, men ändå äter alla samma näringsämnen. All mat och dricka består nämligen av fem olika näringsämnen: kolhydrater, proteiner, fett, vitaminer och mineraler. Kroppen behöver alla näringsämnen för att må bra och dessutom behöver den fibrer och vatten. För att vi ska må så bra som möjligt ska man äta dessa näringsämnen i olika mängder. Om man äter för mycket eller för lite av något kan man bli trött, ha svårt att koncentrera sig eller sova, gå upp eller ner i vikt, få lätt för att bli arg, tappa hår och andra otrevliga saker. Självklart händer sådana saker inte över en natt om man inte har ätit nyttigt en dag, men om man inte äter nyttigt under en längre tid kan det bli så. Och därför är det bra att lära sig vad som är nyttig mat redan när man är en liten panda
Kolhydrater finns i pasta, bröd, ris, potatis, gryn och där det finns mycket socker. Kolhydrater bryts ner till socker i kroppen och används sedan som energi i kroppen.
Protein finns i fisk, kött, kyckling, bönor, ägg, spenat, broccoli, mjökprodukter… Proteiner innehåller kroppens byggstenar och är jätteviktiga!
Fett finns bland annat i oljor, mjölkprodukter och kött. Det finns både bra och dåliga fetter och de bra finns mest i oljor, fisk, oliver, nötter, avocado och kyckling, medan de sämre finns mest i kött, sötsaker och feta mjölkprodukter. Fett ger kroppen energi och används på flera andra sätt i kroppen (till exempel för att hålls oss varma )
Vitaminer och mineraler finns framför allt i frukt och grönsaker och är livsviktiga för kroppen! Ni har säkert hört talas om vitamin C som finns i till exemper apelsiner
Kostfiber finns i grönsaker, rotfrukter, frukt, fullkorn och bönor och är viktigt för att tarmarna ska fungera bra.

Vatten: Visste ni att kroppen består till nästan 70 procent av vatten?! Då förstår man hur viktigt det är att vi dricker ordentligt, framför allt när det är varmt eller när man svettas Vi vill ju inte torka ut! Ett tips är att fylla en vattenflaska varje morgon och sedan se till att dricka ur den varje dag.
Som jag skrev i början så vet nog de flesta att sötsaker är onyttiga och detsamma gäller snabbmat. Jag blir orolig när jag hör att många äter för mycket onyttig mat. Man måste ta hand om sin kropp! Då mår man ju mycket bättre också!

Hur äter man nyttigt?
För att man ska veta hur mycket av varje sorts mat man ska äta finns det något som kallas tallriksmodellen som delar in tallriken i tre delar:
En del består av potatis, ris, pasta eller bröd, en del består av grönsaker, rotfrukter och frukt och en del består av kött, fisk, ägg eller baljväxter (till exempel bönor). Ser ni att delarna är olika stora? Försök att dela upp din tallrik såhär vid nästa måltid!
Det kan vara svårt att äta mindre sötsaker eller skräpmat, för kroppen kan bli beroende av det socker och fett som finns i den sortens mat, men det är absolut inte omöjligt! Klicka HÄR för en lista över mat med mycket socker och HÄR för en lista med nyttig mat!
Det finns också några enkla tips som man kan försöka följa:
* Ät grönsaker till varje måltid och gärna fem portioner grönsaker eller frukt om dagen
* Ät fisk tre gånger i veckan.
* Välj alltid fullkorsvarianten av pasta, mjöl, bröd osv


Jag hoppas att ni alla små pandor börjar tänka efter på vad ni stoppar i munnen. Vad brukar ni äta till mellanmål till exempel? Eller vad är era favoriträtter? Det skulle jag vara nyfiken på att höra!!
Love & Peace,

Kamaria

Bra artikel vaa? Jag tyckte den var jättebra och lärorik. Jag gillar Kamarias artiklar. Tack Kamaria, för att du skriver så bra artiklar! Jag hittade en jättebra bild på panfus Facebook hemsida. Såhär ser den ut:
Snygg va? Nu har jag skrivit rätt mycket. Vi sees i morgon!!! ;)

onsdag 25 augusti 2010

Ny saga! (Soory, jag orkar inte göra den andra, denna blir bra fast lättare för mig)

Heej. Idag ska jag börja på en ny saga. Den sagan handlar om Florina som kallas Flora. Nu börjar jag:
Florina (Flora) var ute på promenad. Hon såg ett träd som hade blivit företenat.
-Åhh nej! Stackars träd! sa hon. Dumma Krucio :(
Plötsligt kom som en svärm av färglada, runda moln. Dom far igenom henne och kom inte ut.
-AHHH! skrek hon. Det gör ont!
Hon kände hur kroppen blev varmare, och varmare. Hon ville bara dö. Hon svimmade.
Hon vaknade i sin säng.
-Vaaa? Vad hände??? frågade hon. Jag var ju i Ponnyhagen.
Hennes mamma visste att hon hade fått krafterna som hon hade haft förut. Men hon sa inget.....
-Det var säkert bara en dröm, sa Ronja (Florinas mamma). Du är ju varm, Florina. Har du feber? jag hämtar temepen.
Florian hade samma kännsla kvar. Hon var alldeles varm inuti. Och det gjorde så ont, så ont.
-Mamma det kan inte ha varit en dröm! sa Flora. Det kan inte ha varit det!!!
-Men gumman, hur kan du annars ligga i en säng, sa Ronja vänligt. Ibland kan drömmar kännas verkliga.
Flora såg på Ronja att hon ljög. Hon kollade på sin klocka. Klockan var 7:30.
-Du får vara hemma i dag, Flora, sa Ronja. Du har feber.
-Men mamma det kan inte ha varit en dröm!!!!! skrek Flora......

Fortsättning följer...... SNÄLLA, kommentera, har inte fått så många på ett tag :( Men kommentera gärna så jag vet att du är kvar ;)



tisdag 24 augusti 2010

Ny koja

Heej allihopa. Jag och ulpa bestämmde igår att vi ska träffas 18:00 i Panfu, men jag kan inte för jag ska på ridskola, så om du läser det här upla, kan vi kanske träffas typ 15:30-17:00 eller 16:00? Men aja. Jag har fått en ny koja :) Den är jättefin. Muffins koja :P Muuummms!!!! Såhär ser den ut:
Klicka för större. I morgon ska jag göra andra delan på Äventyrs sagan. Har inte hunnit än. Vi sees nog snart ;)



måndag 23 augusti 2010

Jag, ulpa och skolstart

Heej allihopa. Idag började skolan :( Jág går i 3:an nu. Det kommer bli slöjd och massa nya saker. Hela skolan ställde sig i en Stor, (jag menar det JÄTTESTOR ring) och så fick vi piggelin. Det tog lång tid innan alla glassar var utdelade. Så fick vi ny kontaktbok, där det stod ett brev till föreldrarana och shemat. Jag fick sitta brevid en av mina bästisar (Blomma07 i Panfu) och en av mina kompisar (Simmi, eller vad hon nu heter i Panfu). Och så satt vi också med två andra killar. Shemat var ganska långt, och tråkigt. Matte, tystläsning, NO, engelska, slöjd, idrott, Mu (kanske multiplikation (alltså gånger)). Måndag slutar vi: 13:30. Tisdag: 13:30. Onsdag: 13:00. Torsdag: 14:00 (TRÅKIGT! Extra lång Skoltid xS). Fredag: 13:00. Jag träffade ulpa =)! Har saknat honom sååå mycket när han slutade. Här är en bild:
Snygg bild va? Smulan och Zingo mår toppen. Dom har lärt sig när som ser en liten lila påse, är det Whiskas Junior (Kykling, kalkon, tonfisk eller torsk i gele), och om det är en svart, mittemelan stor påsedär det står BILANX, Kitten Rich in Chiken, är det torrfoder. Vi seees sen!



söndag 22 augusti 2010

Ändrat bloggen lite ;)

Heej. Idag var jag hos Emmy_10. Vi gjorde en snygg header. Och jag ordnade lite nya saker till bloggen ;) Så här ser headern ut (fast ni har nog sett den):
Snygg va? Jag satt och beundrade den när vi var hos Emmy. Vi satt inte bara vid datan. Vi hoppade studsmatta, åkte motorbåt, badade, solade, fiskade med en håv (vi fick tre fiskar) och satt på deras brygga och åt kex och kringlor :) Vi hade jättekul och jättemysigt. Vi sees i morgon :)



lördag 21 augusti 2010

En fin bild till Emely101 (OBS! Är ingen header!)

Heej. Emely är den snällaste pandan i världen. Hon ställer alltid upp för mig och är alltid sååå snäll! Så jag gjorde en fin bild till henne. Jag gjorde den i Paint.com (Obs! Det är inte den vanliga Paint!) Så här blev den:
Klicka för större. Emely får gärna ha den på sin blogg. Men det är inte en header! Klicka HÄR för att komma till hennes blogg. Vi sees så länge!



Paint.com!

Heej. Idag fick jag ett jättecoolt nytt program till datan. Paint.com! Kolla vilken cool bild jag gjorde:
Snygg va?



Början på en NY ävetyrssaga (som den förra äventyrssagan)

Heej. Många röstade på äventyrssagan. Så jag ska göra en nya "kopia" av den. Nu börjar den:
Hej! Jag heter Flora. Allt började när jag och min kompis lagade soppa till min sjuka bolly:
Jag och Emmy stod och lagade mat. Mín bolly Greeny hade blivit sjuk. Han hade feber. Vi lagade soppa åt honom. Plötsligt så kom den stora svarta hål från ingen stanns. Vi rammlade ner i dom.
-Ahhh! skrek båda vi när vi rammlade ner.
Plötsligt var vi hos Kamaria. Hon kollade på oss.
-Vart är vi? mummlade jag. Vad gör vi här, Kamaria? Jag hade blivit helt yr efter fallet.
-Spöket har kommit för att ta mig! Jag vill att ni håller honom borta från mig, sa Kamaria ivrigt. Varenda vakt håller vakt utanför min dör hit in. Och alla fönster är stängda, men spöken kan ju flyga igenom saker.
-Men vi kan väl inte stoppa ett spöke? sa Emmy. Hurdå? Dansa en rolig dans så han skrattar i hundra år? Jag fnissade till.
-Det här är allvar, sa hon allvarligt. Ni måste till läskiga skogen. Jag teleporterar er dit.
-Vaa men vart ligger lä....., han jag bara säga. En sekund efter kom en vit stråle från himmlen och förde oss genom tid och rum ända till läskigaskogen.
-Vart är vi nudå? sa Emmy. Det här måste vara ett skämt!
-Men Kamaria brukar väl aldrig skämta om nåt sånt här, sa jag.
-Ahh! Jättestor spindel!! skrek Emmy och satte fullfart mot trädet med ett hål i. Jag följde efter henne.
Plötsligt var vi på en vulkan.Vulkanen hade en döskalle som form på toppen
-Vad är det här för läskigtställe nudå? frågade Emmy.
-Jag vill hem! snyftade jag. Jag vill hem till min Greeny som inte har fått sin soppa än!
Jag gick närmare graven och lutade mig mot den. Plötsligt kom ett spöke upp. Jag for som blixten upp och sprang tio meter i från graven.
-Mohahaha! Jag har åter upplivats! sa Spöket. Vart är Kamaria? Berräta nu du din ynkliga Panda! Jag vet att du vet det.
-Aldrig! Kamaria sa till mig att jag inte fick berräta det, sa jag bestämmt. Och ett löfte är ett löfte.

Fortsättning följer.....



fredag 20 augusti 2010

Några videoklipp med mig i :)

Heej. Jag kan inte längre läga in videoklipp på bloggen. Men jag länkar till dom :) Här kommer några länker till videoklipp jag är med i. Vilken var bäst? :
Grattis Ella!
Panfureklam!
Grattis Ella! (är bara liite med!)
Panfunytt!


En vanlig helg för mig i Panfu

Heej. I morgon är det helg! Men efter helgen börjar skolan :( Jag tänkte göra någon rolig ska till bloggen inför helgen ;) Så här kommer helegn se ut för mig:
Klicka för större. Snyggt va? Jag fick ta många bilder och fick göra om bilden många gånger innan debn blev perfekt :P Men den blev rätt så snygg när den blev klar. Vi sees ;)!



torsdag 19 augusti 2010

Jag och Sheris

Heej allihopa! Förlåt att jag inte har skrivit på länge men ni läser väl fortfarande? Idag träffade jag Sheris:
Aja... Vi sees i morgon :)



Förlåt!

Förlåt att jag inte har skrivit på länge :( Ska skriva mer nu, har varit upptagen.

måndag 16 augusti 2010

Min Panda målad i Paint

Heej! Idag så målade jag min panda i Paint. Jag målar inte så bra i Paint, men ändå. Vingarna vart jättefula. Men så här blev den:
(OBS! Mitten text!) Jag kan inte göra vingar i Paint. Jag ska träna mer :) Jag gillar att måla pandor i Paint. Jag målade också 2 till. Så här ser dom ut:
Den vart inte alls så fin som jag ville.:
Den här har min morfar gjort :) Snygg vaa? Vi sees sen, ska äta frukost.